Det er oprindeligt en opskrift fra Kernesund opskrifterne, men som jeg har justeret efter vores smag. Den smager helt fantastisk og holder ikke længe her i huset. Og fordi den er så nem at lave, er vi nu ude i, at Karoline vist skal have en lille pause fra den... Der står faktisk endnu en i køleskabet i skrivende stund.
Bunden
150 g dadler
150 g abrikoser
2 tsk vanillepulver
3 tsk bagepulver
3 dl. glutenfrit mel (jeg bruger rismel)
2 1/2 dl. mælk (her rismælk eller lign.) eller for ekstra næring, 1 ds. kokosmælk:-)
3 æg
Hak de tørrede frugter i foodprocessoren og tilsæt resten af ingredienserne som i opskriftens rækkefølge. For en springform med bagepapir og hæld dejen i. Den skal forbages i 15 min. ved 175 grader. Ikke varmluft.
Topping
4 store skefulde kokosolie med top på.
4 tsk kanel
4 dl. kokosmel
1 dl. birkesød eller juster og smag til efter, hvor sød en tand du har. Jeg synes personligt, det her rækker.
Kokosolie, kanel og birkesød røres sammen i foodprocessor og derefter røres kokosmelet i med håndkraft i en skål. Toppingen fordeles over den forbagte bund og den bages færdig ved 170 grader, til den har fået en fin brun farve ca. 25-30 minutter.
Bon appetit til alle slikmunde, for den er sød!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar